Na het kopen van een huis wil je natuurlijk niet voor onverwachte kosten komen te staan door kapotte spullen of verstopte waterlekken. Een bouwtechnische keuring is hier de oplossing. Een professionele bouwkundig ingenieur meet uw woning op vanaf de zolder tot aan de kelder. De hele woning wordt gecontroleerd, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Na de inspectie weet u direct in welke staat uw nieuwe woning verkeert. Tijd om in te stellen!
Waarom bouwkundige keuringen?
Een huis kopen is een grote aankoop, dus wees voorbereid. Omdat er veel geld mee gemoeid is, is het normaal dat u precies wilt weten waar u aan toe bent. Als u overweegt een oud volkshuis te kopen, raadpleeg het dan. Je bent natuurlijk al helemaal verliefd op het huis. Maar als uw huis een zwakke plek heeft, zal een bezoek als dit dit aan het licht brengen en u in een sterkere positie plaatsen, zelfs op papier.U kunt de verkoper vragen om iets voor u te repareren.
Wel of geen keuring?
Niet alle woningen hebben een bouwvergunning nodig. Nieuwe woningen zijn vaak in goede staat en behoeven geen keuring. Als u niet zeker weet wat u moet doen, is het bouwjaar van het huis een goede richtlijn. Heb je een vraag? Dan kunt u uw woning toch laten inspecteren. U kunt veel geld besparen als u van tevoren weet waar u aan toe bent. Bent u van plan uw woning te verbouwen? Dit kunt u dan vaak financieren met een nieuwe hypotheek.
Wat staat er in de bouwkundige keuring?
Een bouwkundige keuring inspecteert alle belangrijke en zichtbare aspecten van een woning. Van kruipruimte tot dak, tijdens de bouwinspectie worden alle gebreken, achterstallig onderhoud en gebreken in kaart gebracht.
Een structuurrapport volgt. Het is als een onafhankelijke visuele inspectie van uw huis. Over het algemeen kunt u de bouwkundige staat van het huis begrijpen. Als het artikel defect is, vermeld dan de kosten
Bij het kopen van een huis zijn er verschillende kosten waar u rekening mee moet houden. Naast de aankoopprijs van de woning zelf zijn er diverse eenmalige lasten en vaste maandlasten (plus…) waarmee rekening moet worden gehouden. Deze kosten zijn onderverdeeld in lange termijn kosten, directe kosten en doe-het-zelf kosten.